Spring naar de inhoud

Bodeminsecten bestrijden

  Ondergronds injecteren

  Wilt u de bodeminsecten in uw gazon bestrijden? Het injecteren van aaltjes is dé veilige oplossing voor het bestrijden van deze ongewenste gasten. Vereecke De Cleene helpt u met de bestrijding van:

  • Emelten
   Dit zijn larven van langpootmuggen die onder- en bovengronds delen van het gras afvreten. Het zijn onopvallende, pootloze beestjes met een grijsgrauwe kleur van ten hoogste 4 cm groot.
  • Engerlingen
   Larven van bladsprietkevers (zoals de meikever) noemen we engerlingen. Deze insecten zijn grauw van kleur met bruingekleurde borstpoten en kop. De larven zijn sterk gekromd en ze hebben een dik, zakvormig achterlijf. Ze eten aan de wortels van gras en trekken vogels aan die verlekkerd zijn op engerlingen.
  • Larven van de rouwvlieg
   De larven van deze bodeminsecten (10-12mm) hebben een grauwbruine kleur en een donkerbruine, glanzende kop. Zij eten wortels en plantendelen, waardoor uw gras afsterft. Zonder ze te bestrijden, richten ze grote schade aan in het voorjaar.

  Ga voor groen gras

  Op een veilige manier bodeminsecten bestrijden, begint bij Vereecke De Cleene. Bij behandeling komen geen giftige producten vrij, dus uw kinderen en huisdieren kunnen direct na de behandeling het gras weer op. Contacteer ons vandaag nog voor meer info of vraag een offerte aan. Wij zorgen ervoor dat uw gazon weer perfect groen wordt.