Spring naar de inhoud

Diepgronden

  Het nut van diepgronden

  Door het diepgronden wordt uw grond terug goed waterdoorlatend. Zo herstelt u storende lagen die ontstaan zijn door natte grondbewerking en opgevoerde/vastgereden gronden. Diepgronden doet u best in het najaar, op het moment dat de ondergrond droog is en de scheuren open staan. Vereecke De Cleene voert al uw diepgrondwerk tot 1,40 m diep uit in loonwerk.

  Diepgronder met hydraulisch verstelbare woelpoot

  Diepgronden gaat niet overal even gemakkelijk. Speciaal voor moeilijk doorlaatbare percelen, ontwikkelden we een diepgronder met hydraulisch in- en uitschuifbare tand. De diepgronder kan tot 1,40 m diep gaan; dat is ruim 70 cm meer dan een traditioneel exemplaar. Deze machine is ook inzetbaar voor percelen die opgevoerd en vastgereden zijn. Een (dieper liggende) storende laag kan hiermee opengebroken worden.

  Reken op Vereecke De Cleene

  Eén maal diepgronden om de 2 jaar (net voor de winter) is zeker zo goed als draineren, maar wij kunnen ook tussen de drainagebuizen door rijden. Om de diepgronder te trekken, maken we gebruik van een rupstrekker.

  Kunt u wel wat hulp gebruiken? Reken dan op de specialist! Contacteer ons voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.