Spring naar de inhoud

Draineren

  Weer u tegen water

  Grond draineren is in de land- en akkerbouw absoluut niet weg te denken. Na de aanleg van een drainage wordt de grond droger. Hierdoor komt er meer zuurstof in de grond, verlaagt het grondwaterpeil en verbetert de structuur. Zo kunt u na een natte periode eerder met het bewerken van het land beginnen. Door de betere structuur geeft de grond bovendien hogere opbrengsten. De drainagebuizen worden gelegd met een kettinggraver of een sleufloze machine.

  De sleufloze draineermachine is voorzien van een grote woelpoot. De grond wordt opgetild, waarbij ook eventuele storende lagen gebroken worden. Op het diepste punt leggen we de buis exact op diepte. Daarna zakt de grond op een natuurlijke manier weer in.

  Het aanbrengen van een drainage met de kettinggraver is nog steeds vaak de beste methode. Als uw grond storende lagen vertoont die niet of nauwelijks water doorlaten, zal de kettinggraver deze lagen doorbreken en zal het draineren van de grond een betere werking hebben. Ook bij sleufvulling met een goed doorlatend middel zoals schelpen of grof zand biedt de kettinggraver uitkomst.

  Door grondboringen en gps-opmetingen op uw land kunnen wij u altijd een goed advies geven over de methode van grond draineren die het beste bij de omstandigheden past.

  Onze sleuvenfrees is de ideale machine voor het ondiep aanbrengen van drainagebuizen.

  Sleufloze drainage

  Moet u zwaardere grond draineren? Dan is de sleufloze drainagemachine van Vereecke De Cleene de ideale keuze. Deze machine is voorzien van een grote woelpoot. Deze poot tilt de grond op en breekt ook eventuele storende lagen. Daarna zakt de grond terug op een natuurlijke manier.

  Deze machine is ideaal voor zwaardere gronden. Ook gronden waarin een obstakel kan voorkomen, kunnen met deze machine gedraineerd worden.

  De gps-sturing zorgt voor een perfecte plaatsing van de drainagebuis. De machine kan buizen leggen tot maximaal 200 mm diameter en 2 meter diep.

  Kettinggraver

  Het aanbrengen van een drainage met de kettinggraver is nog steeds vaak de beste methode. Als uw land storende lagen vertoont die niet of nauwelijks water doorlaten, zal de kettinggraver deze lagen doorbreken en zal de drain een betere werking hebben.

  Ook als u sleufvulling moet toepassen met een goed doorlatend middel zoals bijvoorbeeld grind, schelpen of grofzand biedt de kettinggraver uitkomst.

  Wij beschikken over de volgende machines:

  • Zware kettinggraver: ideaal voor de grotere werken. Deze machine kan buizen tot 1,80 meter diep trekken, met een maximale diameter van 160 mm.
  • Lichter type kettinggraver: voor kleinere percelen en sportvelden.
  • Minikettinggraver: tot 80 cm diep. Dit is de ideale machine voor kleinere oppervlaktes zoals tuinen en paardenpistes.

  Sleuvenfrees

  Voor ondiep aanbrengen van drainagebuizen (bijvoorbeeld in serres) beschikken wij ook over een sleuvenfrees.

  Contacteer ons

  Wilt u uw grond snel en efficiënt laten draineren? Vraag dan vandaag nog een offerte aan.