Spring naar de inhoud

Nivelleren en diepploegen

  Bescherm u tegen wateroverlast

  Heeft u ook percelen met plekken waar de gewassen slecht groeien of heeft u problemen bij de oogst door een teveel aan water? De oplossing: het perceel grond laten nivelleren of diepploegen. Een goede afwatering is essentieel in de strijd tegen wateroverlast op uw landerijen.

  Of het nu gaat om een tuin, serre, landbouwgrond of strand, uw grond nivelleren begint bij Vereecke De Cleene. Wij voeren alle nivelleerwerken gps- of lasergestuurd uit, inclusief het diepploegen.

  Unieke krachten

  Een grond met goede oppervlakteafwatering doet wonderen voor uw opbrengst per hectare. Door uw grond te nivelleren/diepploegen, profiteert u van een betere groei van uw gewassen en dat voor een relatief lage kostprijs. Onze machines werken immers snel en efficiënt. We kunnen 20 ton grond per minuut verplaatsen. De rupsen waarmee we werken hebben een zeer lage bodemdruk en een ongeziene trekkracht, uniek in België.

  Mini-werken, mini-machine

  Een standaard nivelleermachine is niet altijd praktisch voor kleinere oppervlaktes. Op vraag van een aantal tuinders bouwden wij een mini-nivelleermachine voor gebruik in serres, tuinen, loodsen enz. Deze machine is voorzien van lasersturing en sturende as, zodat we altijd om palen heen kunnen werken bij het nivelleren van uw grond.

  Het nut van diepploegen

  Door diepploegen kunt u niveauverschillen tot 1 meter makkelijk vlak maken zonder verlies aan teellaag. Eerst ploegen we het hogere gedeelte van het perceel, zodat de bouwvoor op nieuwe maaiveldhoogte komt te liggen. Daar bovenop komt precies die hoeveelheid ondergrond, die op dat gedeelte te veel is. Het teveel aan ondergrond verplaatsen we vervolgens naar het lagere gedeelte, waarna we de bouwvoor er met een speciale ploeg weer bovenop leggen. Tenslotte wordt het geheel in een strak profiel gekilverd. Diepploegen kan twee functies hebben:

  • mengen van grond voor een betere doorlaatbaarheid en voor het doorbreken van storende lagen
  • het bovenhalen van schralere grond die we afschuiven bij de egalisatie van het perceel.

  Meer weten?

  Grond nivelleren of diepploegen kunnen wij als de beste. Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie of vraag uw offerte aan. Wij werken alleen met de beste materialen, zoals rupstractoren met brede rupsen die de bodemstructuur niet beschadigen.